Copyright © TRE® Hungary  All Rights Reserved.

" A folyót nem lehet sürgetni....""

 

-  Ismeretlen szerző      

Egy olyan kultúrában élünk, ami gyakran azt sugallja: "ki kell bírni!", "el kell viselni", "átverekedni mindenáron".

Sajnos eközben gyakran elveszítjük saját belső „barométerünket”. Néha már nem is tudjuk érzékelni, mi az ami még oké, mi kényelmes, és mi nem. Az is lehet, annyira életünk részévé vált már a kényelmetlenség, hogy szinte már csak azt vesszük észre, amikor testünk ordít a figyelemért...

A TRE® folyamata segít saját magunkhoz visszatalálni. A  saját tartományod teljességének és peremeinek újra és újra érzékelése segíti, hogy az életedben is manifesztálódhasson ez a tapasztalás, hogy érzékeld és képviselhesd magad és a határaidat.

A TRE® egyik alap pillére az önszabályozás. Ez annyit jelent, hogy van egy zónánk, egy tűrőképességi tartomány, amiben jól és biztonságban érzem magam. Ez az a tartomány, ahol a gyógyulás leginkább meg tud történni. (Amint nincs biztonság érzet, megfeszülünk, összehúzzuk magunkat. Okos érvekkel és elméletekkel megpróbálhatjuk meggyőzni magunkat, hogy lazíthatunk, nincs itt semmi vész, de amíg az elménk ősibb, primitívebb részei vészhelyzet üzemmódban villognak, addig igazi változást nem érünk el)

 

A TRE® folyamat alatt megtanuljuk érzékelni ezt a tűrőképességi tartományt, és megtanulunk benne maradni. Néha engedni magunkat egészen a tetejéig, s akkor ott lelassítani, engedni visszaülepedni az aljára a tartományunknak, majd újra fel, és újra le. A megélése ennek az emelkedésnek és a leülepedésnek, megnyugvásnak, a fent és lent,  pont ez a ritmus az, ami növelni fogja a tartományunkat.

Így egyre nagyobb és nagyobb lesz a tűrőképességi tartományunk, s idővel egyre nagyobb és stabilabb teret tudunk magunknak és a környezetünknek teremteni, ahol a minket érő tornádók és hurrikánok már kevésbé sodornak magukkal, egyes élethelyzetek egy picit kevésbé viselnek majd meg.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now