" A folyót nem lehet sürgetni....""

 

-  Ismeretlen szerző      

Egy olyan kultúrában élünk, ami gyakran azt sugallja: "ki kell bírni!", "el kell viselni", "átverekedni mindenáron".

Sajnos eközben gyakran elveszítjük saját belső „barométerünket”. Néha már nem is tudjuk érzékelni, mi az ami még oké, mi kényelmes, és mi nem. Az is lehet, annyira életünk részévé vált már a kényelmetlenség, hogy szinte már csak azt vesszük észre, amikor testünk ordít a figyelemért...

​​

Irányelvek önszabályozásra a TRE gyakorlása során:

A TRE gyakorlatokat csak akkor szabad elvégezni, ha jól esnek és biztonságban  és leföldelve érzed magad a folyamat alatt. Ha fizikai fájdalmat tapasztalsz, változtass a helyzeteden illetve módosíthatod a sebességet és az intenzitást mindaddig, amíg a fájdalom enyhülni kezd. Ha ezek egyike sem lehetséges, akkor állj meg, ülj fel és igyál egy pohár vizet.

Ha érzelmileg túlterheltnek vagy kényelmetlenül érzed magad, lassítsd le vagy állítsd le a TRE-folyamatot mindaddig, amíg a biztonság- és leföldeltség-érzete vissza nem tér. Ismét ülj fel, és igyál egy pohár vizet.

 

 

Különleges feltételek vagy irányelvek a TRE egyéni gyakorlásával kapcsolatban: 

 

A TRE biztonságos és hatékony stresszoldó technika a legtöbb ember számára. Bár a gyakorlatok egyszerűnek és könnyen megtanulhatónak tűnnek, a TRE gyakorlásának valódi értékét a minősített TRE Provider tudja képviselni.. Noha sokan beszámolnak közvetlen előnyökről akár már egyetlen TRE ülés után, ajánlott, hogy a TRE-t szükség szerint, de lehetőleg heti rendszerességű gyakorlatként használják, akár egyedül, akár csoportokban, mert így további előnyei tudnak megjelenni a mindennapi életben.

Feltétlenül szükséges, hogy bármilyen klinikai diagnózissal vagy pszichiátriai kondícióval érintett személy, illetve egyéb diagnózis vagy fennálló szükséglet miatt gyógyszert szedő személyek a gyakorlás megkezdése előtt konzultáljanak kezelőorvosukkal vagy egy minősített TRE Providerrel.

Minden esetben fontos az önszabályozás biztonságos elsajátítása az egyéni gyakorlás megkezdése előtt.

A TRE® folyamata segít saját magunkhoz visszatalálni. A  saját tartományod teljességének és peremeinek újra és újra érzékelése segíti, hogy az életedben is manifesztálódhasson ez a tapasztalás, hogy érzékeld és képviselhesd magad és a határaidat.

A TRE® egyik alap pillére az önszabályozás. Ez annyit jelent, hogy van egy zónánk, egy tűrőképességi tartomány, amiben jól és biztonságban érzem magam. Ez az a tartomány, ahol a gyógyulás leginkább meg tud történni. (Amint nincs biztonság érzet, megfeszülünk, összehúzzuk magunkat. Okos érvekkel és elméletekkel megpróbálhatjuk meggyőzni magunkat, hogy lazíthatunk, nincs itt semmi vész, de amíg az elménk ősibb, primitívebb részei vészhelyzet üzemmódban villognak, addig igazi változást nem érünk el)

 

A TRE® folyamat alatt megtanuljuk érzékelni ezt a tűrőképességi tartományt, és megtanulunk benne maradni. Néha engedni magunkat egészen a tetejéig, s akkor ott lelassítani, engedni visszaülepedni az aljára a tartományunknak, majd újra fel, és újra le. A megélése ennek az emelkedésnek és a leülepedésnek, megnyugvásnak, a fent és lent,  pont ez a ritmus az, ami növelni fogja a tartományunkat.

Így egyre nagyobb és nagyobb lesz a tűrőképességi tartományunk, s idővel egyre nagyobb és stabilabb teret tudunk magunknak és a környezetünknek teremteni, ahol a minket érő tornádók és hurrikánok már kevésbé sodornak magukkal, egyes élethelyzetek egy picit kevésbé viselnek majd meg.

Önszabályozás

Copyright © TRE® Hungary  All Rights Reserved.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now