TRE Hungary
2018. június 05.     - 4 perc

Tartós stressz vagy trauma hatására kémiai, biológiai változások mennek végbe a testben és vele együtt az idegrendszerünkben.  Ezek gyakran felülírják a logikusnak tűnő, ésszerű működést.

Ha felborul az idegrendszeri működés, előfordulhat, hogy a legkisebb ingerekre is úgy reagálunk, mintha az életünk lenne veszélyben, akár pánik, düh kitörés, vagy teljes lefagyás formájában. 

TRE Hungary
2018. május 28.     - 4 perc

Felépítésileg, a Psoas az egyik legmélyebben lévő izom a törzsedben.

 

Az ősi taositák a Lélek izmának nevezik – hisznek benne, hogy a lélek itt lakik és minden innen van irányítva; ez az a terület, ami szoros kapcsolatban van belső megérzéseinkkel, és azzal, akik valójában vagyunk.

Kutatások kimutatták, hogy ez az izom nem csupán a fizikai egészségünkre van nagy hatással, de alapvetően meghatározza a lelki egyensúlyunkat is. 

TRE Hungary
2018. május 23.     - 3 perc

Amikor az agyunk riasztó rendszere bekapcsol, azonnal aktiválja annak legősibb részeit, egyetlen egy szempontot:  a túlélést szem előtt tartva.

 

Veszélyt szimatolva az ősi agy vesz át az irányítást, a felsőbb, tudatos rész konkrétan kikapcsol, és a testet egy dologra készíti fel: a túlélésre.

fuss!, menekülj!, bújj el!, küzdj!, vagy akár a "játssz halottat!" ösztönös reakciókra...

Copyright © TRE® Hungary  All Rights Reserved.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now