"A remegés genetikailag belénk van kódolva. A gyakorlatok nem csinálnak semmi mást, mint hogy felébresztik és

segítenek újra kapcsolatba kerülni a bennünk szunnyadó természetes elengedési képességgel."

   

  - Dr. David Berceli        

Az állatok megfigyelése közben rájöttek, létezik egy harmadik féle túlélési válaszunk egy életveszélyesnek tűnő helyzetre: a lefagyás, aminek elég sok köze van a traumához. Amikor az "küzdj vagy menekülj" nem lehet opció: lefagyunk, nem tudunk mozdulni, hasonlóan, mint amikor egy állat „halottnak tetteti magát”. Az állat ezzel ösztönösen magát védi, kevésbé csábító célpontként esélyt teremtve a menekülésre, vagy ha az nem sikerül, a felszabaduló hormonok által csökkentve a fájdalom érzetét..

 

Ez a reakció idő-érzékeny, ami azt jelenti, hogy lezajlik és vége lesz, pont.  A felgyülemlett masszív energiát pedig a remegés által el tudja engedni.

A nehézség akkor van, ha valamiért a természetes, ösztönös válasz nem tud beteljesedni, akadályozva van, és ez a hatalmas energia, töltöttség bent marad, megrekedve a testünkben.

 

Ha a lefagyás fázisa/szakasza nem tud teljesen lenni, akkor ez a hatalmas energia, töltöttség bent reked, és a test szempontjából továbbra is veszélyt jelent, és az egyén úgy éli életét, mintha az még továbbra is fenyegetettség alatt lenne. Ennek fizikai ( izom-hátfájdalmak) és pszichológiai tünetei lesznek: álmatlanság, szorongás, ingerlékenység, depresszió, vagy épp a „lebénulás, lefagyás” érzése.

 A TRE®-val lehetséges ezeknek a korábbi bent rekedt töltöttségeknek az elengedése, miközben segíti  vészhelyzet üzemmód enyhítését, ami a felborult működést és disszociációt létrehozta.  

Copyright © TRE® Hungary  All Rights Reserved.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now